MEDDŐSÉGKEZELÉS

„Meddő vagyok, és papírom is van róla!”

Az évek során számtalan esetben találkoztunk ezzel a mondattal, és örömmel állíthatjuk, több esetben megdőlt ez az állítás… Például amikor sikerült a  valós vagy vélt hiedelmeket felülírni vagy a párkapcsolati blokkokat felkutatni, és azokat feloldani, vagy amikor pusztán eljött a baba megfoganásának a legmegfelelőbb időpontja, akkor megtörtént a csoda – szinte magától.

Azért bizonyos helyzetekben egy kis rásegítésre is szükség van. Ilyen esetekben segítség lehet, ha tudatosan, először a testi folyamatokban idézünk elő változást például az étkezési szokások szükséges módosításával, a hormonrendszer (gyógynövényekkel, alternatív gyógyszerekkel történő) egyensúlyba kerülésével, stressz- kezelési technikák elsajátításával stb. Mindeközben a lelki folyamatokat is elkezdjük figyelni.

Mi a babavágyás belső, valamint külső motivációja?
Készen állok rá? Halogatok?

A baba érkezésére soha nem jön el az úgynevezett és áhított ’legoptimálisabb időpont’…Olyan nincs, mert minden időpont valamiért jó, és természetesen hátrányos is egyben, tehát nem érdemes várni ezt a pillanatot.

Amikor megérkezik a vágy, akkor érdemes meglovagolni ezt a hullámot és megengedni magunknak ezt a szép érzést. Az évek során találkoztam több olyan emberrel vagy párral, akik a szívük mélyén nem szerettek volna gyermeket, csak a külső elvárásoknak próbálta eleget tenni. A meddőség-kezelés során  erre is kitérünk, és biztosan állíthatom: ehhez is jogod van, sőt nagyon bátor vagy, hogy fel mered vállalni ezt a döntést. 

Babára készülésnél lényeges tisztázni, hogy mindkét fél vágyik-e a gyermekre vagy sem, melyik fél mit vállal, milyen igényeket támaszt a másikkal szemben, mit képes nyújtani, és mit nem. 

A párkapcsolat minősége, a két ember viszonya, a rejtett nehézségek feltárása is segít ahhoz, hogy a leendő anya befogadja és elfogadja a leendő apát és viszont – annak mind testi, mind lelki minőségébenTöbbek között a mediáció (a párok közötti közvetítés) is rengeteget tud segíteni, hiszen nagy előnye, hogy olyan kérdések is tisztázódnak a babavárást megelőzően, amelyek sok esetben kimondatlanok, pedig kiemeltek a pár-család- gyermek életét illetően.

A ’meddőség- kezelés’ folyamata során lehetőség nyílik az egyéni és a kapcsolati energiák mozgósítására, a gyermekkel való kapcsolatfelvételre, a tiszta kommunikációra, a megértésre és magára a Csodára, a gyermek érkezésére.